آرتیفایر

آرتیفایر

امولسیفایر مخصوص خوراک :

آرتیفایر (امولسیفایر طبیعی پنج جزئی)

محصول شرکت Artevet آمریکا

چرا امولسیفایر ؟

       برای اینکه فلسفه وجودی امولسیفایرها را بیان کنیم مقدمتا به این مسئله اشاره می کنیم که چربی ها از منابع متراکمی از انرژي هستند و در صنعت طیور به ویژه جوجه های گوشتی برای افزایش تراکم انرژی جیره و در نتیجه بهبود عملکرد استفاده می شوند. چربی ها علاوه بر تامین انرژي باعث بهبود جذب ویتامینهاي محلول در چربی، افزایش خوشخوراکی، هضم و جذب بهتر مواد مغذي خوراك، کاهش گردوغبار و بهبود پلت می شوند. ( Baiao and Lara, 2005)

با این حال به دلیل عدم توسعه فیزیولوژیکی دستگاه گوارش در جوجه های جوان، استفاده از چربی هـا به عنوان منبع انرژي محدود است و تا هنگامی کـه فعالیـت آنزیم لیپاز به حداکثر فعالیت و همچنین میزان تولید نمک های صفراوی به میزان مناسب  برسـد، بـه طـور ناکارآمـدي مـورد استفاده قرار خواهند گرفت. با افزایش سن قابلیت استفاده از چربیها توسط پرنده افزایش می یابد.(Siyal et al., 2017)

براي افزایش جذب چربی، شکسته شدن قطرات درشت چربی به قطرات کوچکتر ضروري است. این امر موسوم به امولسیونه شدن چربیها بوده و به کمک نمک های صفراوی انجام می شود. امولسیفه شدن چربی موجب بیشتر شدن سطح تماس آنها با آنزیم لیپاز و در نتیجه تجزیه بیشتر و وسیعتر آنها می شود. املاح صفرایی علاوه بر امولسیونه کردن چربیها و تسریع هضم چربی ها، با مشارکت در تشکیل میسل به  جذب آنها کمک می نمایند (Siyal et al., 2017).

نمک های صفراوی، از امولسیه کننده های طبیعی می باشند که به همراه مونوگلیسریدهای حاصل از هیدرولیز چربی ها در امولسیفه کردن چربیهای مصرفی و همچنین تشکیل میسل عمل می کنند. با این حال ظرفیت این ترکیبات در امولسیفه کردن چربی ها تحت تأثیر عوامل مختلفی  نظیر سن پرنده و ترکیب چربی مورد استفاده در جیره قرار می گیرند. امروزه با توجه به لزوم بهبود عملکرد جوجه های گوشتی در سیستم های پرورش فشرده و همچنین افزودن سطوح بالای چربی های حیوانی و روغن های گیاهی برای تهیه جیره های پر انرژی، استفاده از امولسیفایرهائی با منشاء خارجی(Exogenous)، ضروری به نظر می رسد. در همین رابطه گزارش شده است که استفاده از امولسیفایرها در جیره جوجه های گوشتی، بازده استفاده از چربی جیره را افزایش  داده و موجب بهبود وزن زنده و ضریب تبدیل (Dierick and Decuypere, 2004) و همچنین انرژی چربیها می شود(Yordan et al., 2013).

استفاده از امولسیفایرها در جیره پرندگان در سنین اولیه به دلیل فعالیت کمتر لیپاز و سطوح کمتر نمک های صفراوی در دستگاه گوارش آنها، ار اهمیت بیشتری برخوردار است  (Krogdahl and Sell, 1989; Dersjant and Peisker, 2005 ).

 امولسیفایر چیست؟

امولسیفایرها مولکولهائی با دو بخش آب‌دوست و آب‌گریز هستند. این مولکول ها با اتصال بین سطوح آب و چربی مخلوط همگنی ایجاد می‌کنند.تعادل هیدروفیلیک-لیپوفیلیک (HLB) شاخصی است که هر چه پائین تر از 10 باشد محصول چربی دوست تر و هر چه از 10 به سمت 20 میل کند محصول آب دوست تر بوده و چربی در محیط آبی بهتر حل می شود. بازه بیولوژیک HLB برای هضم روده ای چربی بین 8 تا 16 می باشد. متخصصین آرتیوت با ترکیب مولکولهای مختلف امولسیفایر بهترین بازه عملکرد بیولوژیک آنها را در روده طیور یافته اند که منـجر به تولید محصول آرتیـفایر شده است و با حداقل میزان ممکنه حداکثر عـملکرد جـذب را ایجاد می نماید.

 

 

آرتیفایر چیست؟

آرتیفایر یک امولسیفایر طبیعی چند جزئی مخصوص طیور و آبزیان ،محصول شرکت آرتیوت می باشد.

شرکت آرتیوت یک قدرت جهانی در صنعت افزودنیهای خوراک دام و طیور و آبزیان می باشد.مقر اصلی شرکت در ویلمینگتون ایالات متحده آمریکا مستقر است . شرکت آرتیوت در خوراک حیوانات متخصص است به گونه ای که مستمرا و خلاقانه به تولید محصولات منحصر به فردی پرداخته است که راه حلی توسعه ای برای صنعت دام و طیور و آبزیان می باشد.

آرتیفایر Artefier

    آرتیفایر یک امولسیفایر طبیعی محسوب می شود که حاوی 4 نوع از لایزوفسفولیپیدها (لایزوفسفوتیدیل کولین، لایزوفسفوتیدیک اسید، لایزوفسفوتیدیل اینوزیتول و لایزوفسفوتیدیل اتانول آمین) ، محتوی  پلی اتیلن گلایکول رسینولئات(PEGR) نیز می باشد.

 

پلی اتیلن گلایکول رسینولئات چیست؟

پلی اتیلن گلایکول رسینولئات یک امولسیفایر طبیعی مشتق شده از روغن کرچک است.

بطور طبیعی هیدروفیلیک بوده و در روده باریک یا خارج از بدن در فاز آبدار محلول می باشد.

تجزیه پذیر و غیرسمی است. در نتیجه تشکیل میسل های کوچک، سطح تماس افزایش یافته و خاصیت امولسیونی گسترده تری ایجاد می کند.

کاهنده ویسکوزیته و مهارکننده رشد قارچ ها می باشد. با رطوبت داخلی مواد خوراکی ترکیب شده اما بخار نمی شود بدین ترتیب ارزش غذایی مواد حفظ شده و از رشد مخمر و قارچ داخل مواد جلوگیری می کند.

علاوه بر حفظ یکنواختی روغن، در همگن سازی اسیدهای آمینه مایع، ملاس، ویتامین ها و اسیدیفایرهای مایع نیز کمک می کند.

موجب بهبود کیفیت پلت شده و میزان سایش دای را کاهش می دهد. به عنوان ماده روان کننده، در تولید پلت های با کیفیت، افزایش ظرفیت تولید و کاهش مصرف انرژی موثر است.

با افزودن آرتیفایر به خوراک علاوه بر چهار نوع لایزوفسفولیپید خاص (لایزوفسفوتیدیل کولین، لایزوفسفوتیدیک اسید، لایزوفسفوتیدیل اینوزیتول و لایزوفسفوتیدیل اتانول آمین)

از مزیت حضور پلی اتیلن گلایکول رسینولئات نیز بهره برده می شود

 

 

 

      گلبار نوید بهار تحقیقی را پیرامون کاربرد امولسیفایر در تغذیه مرغان گوشتی به انجام رسانیده است که متن این تحقیق در بخش مقالات وبسایت با عنوان امولسیفایرها و کاربرد آنها در تغذیه طیور موجود است. این تحقیق توسط اقای دکتر سید داوود شریفی استاد دانشگاه تهران انجام شد که فیلم مربوط به ارائه ایشان در بخش اموزس مجازی سایت با عنوان "مرور منابع و نتایج پژوهش دانشگاه تهران با موضوع تاثیر "امولسیفایرها بر عملکرد جوجه های گوشتی"به اشتراک گذاشته شده است.

 

      آرتیفایر در تغذیه آبزیان خصوصا ماهیان گرم آبی و میگو تاثیر منحصر به فردی دارد در دیدن اطلاعات بیشتر این محصول به مقاله ضرورت کاربرد لیزوفسفولیپیدها در جیره آبزیان مراجعه بفرمایید.

نقش آرتیفایر در پلت کردن

   امولسیفایرها موجب بهبود کیفیت و تسهیل فرآیند تولید پلت های خوراکی نیز می گردند. در فرآیند پلت کردن خوراک در کارخانجات خوراک طیور ، مدیریت رطوبت بسیار مهم می باشد. با افزودن آب و چربی در مخلوط خوراک، این مواد در سطح بیرونی ذرات باقی مانده و به دلیل اثر مخالفشان، نمی توانند باهم مخلوط شوند. این محدودیت در کاندیشنینگ ایجاد شده و میزان اتصال نشاسته به سایر ذرات را کاهش می دهد. اما با مخلوط شدن آب و چربی و امولسیفایر، ترکیب امولسیون بعد از هموژنیراسیون ثابت می ماند. امولسیفایر کشش سطحی را برداشته و مواد معلق به داخل ذرات نفوذ خواهند کرد. بدین ترتیب کاندیشنینگ خوراک بهبود یافته و ذرات تمایل بیشتری برای اتصال با مواد پیرامون خود خواهند داشت. بدین ترتیب پلت ها سریعتر جابجا شده و به راحتی از داخل منافذ دای عبور می کنند. به دنبال تسهیل در روند فرآیند تولید، مصرف انرژی الکتریکی در پرس پلت نیز کاهش می یابد. تجربه استفاده از آرتیفایر نشان داده است که

اولا؛ میزان رطوبت حدود یک درصد بهبود داشته است

دوما ؛ کاهش مصرف نیرو برق در پرس پلت قابل مشاهده بود. کاهش 10 درصدی مصرف نیرو موجب افزایش 15 تا 20 درصدی ظرفیت پلت می گردد.

  

میزان مصرف آرتیفایر :

مرغ گوشتی : در هر تن خوراک 250 گرم آرتیفایر اضافه و  5 تا 7 کیلوگرم از مقدار روغن جیره کسر گردد.

مرغ تخمگذار : در هر تن خوراک 100 گرم آرتیفایر اضافه و یک کیلوگرم از مقدار روغن جیره کسر گردد.


 

 

آدرس

ایران ، تهران ، میدان توحید ، خیابان نصرت غربی بعد از خیابان خوش، پلاک 118 ، ساختمان گلبار

تلفن

+98 21 66431060

دورنگار

+98 21 66939105

ما را دنبال کنید

info@golbar-chemi.com