آرتیفایر ویژه ی آبزیان

آرتیفایر ویژه ی آبزیان

نام محصول:

 آرتیفایر (امولسیفایر طبیعی چند جزئی)

 محصول شرکت Artevet آمریکا

 

توضیح محصول:

آرتیفایر محصول شرکت آرتیوت می باشد. شرکت آرتیوت یک قدرت جهانی در صنعت سلامت دام و طیور و آبزیان می باشد.مقر اصلی شرکت در ویلمینگتون ایالات متحده آمریکا مستقر می باشد . شرکت آرتیوت در تغذیه حیوانات متخصص است به گونه ای که مستمرا و خلاقانه به تولید محصولات منحصر به فردی پرداخته است که راه حلی توسعه ای برای صنعت دام و طیور و آبزیان می باشد.

 هضم چربی ها در بدن ماهی همانند کربوهیدراتها و پروتئین نیست. چربی ها در آب نامحلول هستند و برای ورود به مایع گوارشی و فعال شدن آنزیم های آن نیاز به یک فرایند جهت محلول شدن چربی است. اولین مرحله در هضم چربی را امولسیفه شدن چربی می باشد که در آن آنزیم ها نمی توانند روی توده ای از چربی فعالیت کنندو به دلیل اینکه آنزیم های هضم نیز محلول در آب می باشند بایستی مولکول های چربی به شکل تری گلیسرید های محلول در آب در آمده تا آنزیم های بتوانند روی  آنها عمل کنند. این فرایند را امولیسیفه کردن چربی می گویند. آرتیفایر امولسیفایر قوی پنج جزئی ای است که می تواند در فرآیند امولسیفیه کردن چربی به طور موثری عمل نماید.     

گلبار نوید بهار

به صورت طبیعی در آبزیان امولسیفه شدن چربی ها از طریق اثر اسیدهای صفراوی و فسفولیپیدهای لستین بدست می آیند و هر دو این مولکول ها از کبد ترشح می شوند. این مولکول ها هم در آب و هم در چربی قابل حل هستند. وقتی چربی وارد محیط آبی روده می شود توسط اسیدهای صفراوی و فسفولیپیدها تشکیل میسل می دهند. در روده فسفولیپیدها ابتدا تحت تاثیر آنزیم ها به لیزوفسفولیپید ها تبدیل می شوند سپس در ساختار میسل شرکت کرده و موجب ثبات میسل ها می گردند.      مرحله بعدی هضم چربی ها اثر آنزیم های مختلف هضم کننده چربی روی این چربی های امولسیفه شده است که  موجب شکسته شدن آنها می شود. لیپاز پانکراس بیشترین اهمیت را برای هضم چربی ها دارد و بیشترین میزان از آن تولید می شود. لیپازهای پانکراس تری گلیسیرید ها را به اسیدهای چرب و مونوگلیسیرید ها هیدرولیز می کنند.

گلبار نوید بهار

 

مرحله انتهایی هضم چربی ها تشکیل نانومیسل ها و جذب آنها از طریق روده است. سطح میسل ها دارای قسمتی قطبی و آب دوست است این بخش از میسل موجب می شود که چربی در شیره گوارشی پخش شده و به سرعت توسط روده جذب شود و همجنین میسل ها به انتقال چربی ها در سلول های روده و جذب آنها نیز کمک می کنند. نوع چربی مورد استفاده در جیره آبزیان از نظر منبع گیاهی یا حیوانی، ساختار چربی، نقطه ذوب، طول زنجیره اسیدهای چرب، اشباع یا غیر اشباع بودن می­تواند در مقدار هضم و جذب و انتقال چربی ها موثر باشد. برخی عوامل نیز می­توانند بطور غیر مستقیم و از طریق جیره بر هضم چربی جیره موثر باشند. علاوه بر عوامل تغذیه­ای ، شرایط محیطی (دما) نیز بر متابولیسم چربی در آبزیان تاثیر ویژه ای دارد.

لیزوگلیسروفسفولیپیدها یا لیزو فسفولیپیدها (LPLs) لیپیدهایی بر پایه گلیسرول هستند که گروه فسفات آنها به یک الکل یا آمینو الکل مثل کولین، اتانول آمین، اینوزیتول و سرین، استری شده و لیزوفسفولیپیدهایی مثل لیزوفسفاتیدیل کولین و اتانول امین را تشکیل می دهد (T. Mnasri, et al., 2017). فسفولیپیدهایی از قبیل فسفوتیدیل کولین با منشاء جیره (منابع گیاهی مثل سویا) یا صفرا،  برخی مواقع اثرات مورد انتظار بر قابلیت هضم چربی ها را در آبزیان ندارند، در حالی که  با برطرف شدن برخی اثرات ممانعت کنندگی و تبدیل آنها به لیزو فسفو لیپیدها، اثر قابل توجهی بر قابلیت هضم چربی ها دارند (Sung & Sang., 2001). شکل زیر نحوه سنتز آنزیمی لیزوفسفولیپیدها از لسیتین هایی گیاهی استخراج شده از سویا و آفتابگردان را نشان می­دهد. آنزیم فسفولیپاز A2  مسئول سنتز این فرایند است.

گلبار نوید بهار

سنتز آنزیمی لیزوفسفولیپیدها از لسیتین ها 

 

آرتیفایر یک امولسیفایر طبیعی محسوب می شود که حاوی 4 نوع از لیزوفسفولیپیدها (لیزوفسفوتیدیل کولین، لیزوفسفوتیدیک اسید، لیزوفسفوتیدیل اینوزیتول و لیزوفسفوتیدیل اتانول آمین) و همچنین امولسیفایری به نام گلیسیرید پلی اتیلن گلایکول رسینولئات (PEGR) می باشد. با توجه به تنوع ترکیبات تشکیل دهنده این محصول، به نظر می رسد که این ماده می تواند طیف اثر گسترده ای بر عملکرد و سایر صفات مرتبط در آبزیان داشته باشد.

 

مزایا :

- افزایش هضم چربی و دیگر مواد مغذی
- بهبود افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک

- بهبود رشد و کاهش تلفات

- بهبود ضریب تبدیل غذایی

- افزایش مقاومت به استرس

- مقاومت در برابر عفونت های باکتریایی

- بهبود پایداری پلت در آب

- امکان افزایش تراکم میگو در استخرهای پرورشی

 

ترکیبات :

ماده مغذی

لیزوفسفوتیدیل کولین

لیزوفسفوتیدیل اتانول آمین

لیزوفسفوتیدیل اینوزیتول

لیزوفسفوتیدیک اسید

گلیسرید پلی اتیلن گلایکول رسینولئات

 

شرکت گلبار نوید بهار پس از ثبت این محصول در سازمان دامپزشکی کشور به عنوان نماینده انحصاری، نسبت به توزیع کالا و پشتیبانی فنی مشتریان همت می گمارد.

 

 میزان مصرف:

یک تا دو کیلوگرم در تن خوراک قزل آلا و ماهی های گرمابی

دو تا سه کیلوگرم در تن خوراک میگو 

 

 

 جهت دریافت مقاله مرتبط کلیک کنید

آدرس

ایران ، تهران ، میدان توحید ، خیابان نصرت غربی بعد از خیابان خوش، پلاک 118 ، ساختمان گلبار

تلفن

+98 21 66431060

دورنگار

+98 21 66939105

ما را دنبال کنید

info@golbar-chemi.com