آرتویدا چیست؟
آرتویدا به عنوان یک ژل کمکی جوجه یک روزه ، محصول کارخانه آرتوت می باشد.
سویه های مدرن جوجه های گوشتی با تلاش مستمر محققین از نظر روند رشد مورد اصلاح قرار گرفته اند به گونه ای که امروز جوجه های مرغ گوشتی در 40 تا 35 روزگی وزنی حدود 2.2 کیلوگرم می رسند. این رشد سریع نیاز به اصلاحات سریع تغذیه و مدیریت فارم و تجهیزات را می طلبد.
یکی از چالش های مهم جوجه ها مسیر بین کارخانه جوجه کشی تا مزرعه است. متاسفانه این چالش کمتر مورد توجه واقع شده است و به عنوان یک مشکل مزمن پذیرفته شده است.
در صورتیکه این مشکل راه حل دارد و اکنون وقت آن رسیده است که یک بار برای همیشه این چالش بی آبی و استرس برای جوجه های یک روزه پایان داده شود.
در کارخانه های تولید جوجه های یک روزه ، جوجه های هچ شده در دستگاه هچری ،طی یک دوره 2 روزه (21 و22 روزگی انکوباسیون) از تخم خارج می شوند اما زمانی از دستگاه خارج می شوند که اکثر جوجه ها از تخم خارج شده باشند. که این مدت برای جوجه هایی که زودتر خارج می شوند تولید استرس بیشتر می کند.
پس از خروج نیز جوجه ها از لحاظ جنسییت بررسی سپس واکسیناسیون و بسته بندی انجام می شود تا به مزارع پرورش فرستاده شوند.
بنابراین در عمل جوجه ها پس از بیرون آمدن از تخم اغلب زمان زیادی را در دستگاه هچری و یا در کارتن، بدون دسترسی به آب و خوراک صرف می کنند که این امر موجب کاهش زنده مانی و کاهش رشد جوجه ها می شود (Madsen et al., 2004).
معمولا حتی در مسافت های کوتاه از زمانی که جوجه از هچ خارج می شود تا زمانیکه به مزرعه برسد حدود ده ساعت در کارتن های حمل نگهداری می شود که در این دوره طلایی هیچ خوراکی به جوجه داده نمی شود
در فرایند هچ شدن جوجه ها، زرده تخم از طریق اندوسیتوز یا انتقال زرده از طریق ساقه زرده به روده کوچک منتقل شده و مورد استفاده جوجه قرار می گیرد (Sklan, 2003) باقی مانده زرده به طور معمول تا 4 روز بعد از هچ مورد استفاده قرار می گیرد (Noy and Sklan, 1999) اخیرا مطالعات نشان داده است که زرده باقی مانده توسط جوجه هایی که بلافاصله غذا در دسترس شان قرار می گیرد نسبت به جوجه هایی که 48 ساعت گرسنگی دارند سریعتر استفاده می شود. به هر حال اطلاعات در مورد تغییرات در ترکیب زرده باقی مانده در پاسخ به تغذیه بلافاصله پس از هچ محدود است.
جوجه هایی که بلافاصله بعد از هچ تغذیه می شوند 7/8 درصد نسبت به جوجه هایی که 48 ساعت به غذا دسترسی نداشته اند وزن بیشتری دارند.(نوی و اسکلان;1991)
تغذیه آرتویدا در هچری موجب کاهش تلفات می شود. جوجه ها معمولا در یک دوره بین 12 تا 24 ساعت از تخم خارج می شوند به طوریکه جوجه هایی که در ابتدای دوره یا قبل از آن هچ می شوند نسبت به دیگران تحت استرس دهیدراته شدن بیشتری هستند. دهیدراته شدن 24-12ساعت قبل از خارج کردن جوجه ها از هچری اتفاق می افتد. در نتیجه افزایش مرگ و میر در میان جوجه های دهیدارته شده و ضعیف بوجود می آید و باعث کاهش همسانی گله و تاخیر در رشد می شود.
آرتویدا با ترکیبات متنوع برای جلوگیری از عوامل مضر تاخیر خروج جوجه ها از هچری جلوگیری می کند. این محصول همچنین به دلیل خاصیت ژلاتینه آب را درون بافت خود نگهداری کرده و پس از تغذیه از دهیدراته شدن جوجه ها جلوگیری می کند.
التهاب نکروتیک (NE) یا ورم روده یک عارضه چند عاملی و باکتریایی است و اولین بار توسط پرش (1961) گزارش شد که موجب خسارتهای قابل توجه در صنعت طیور و ایجاد تلفات سنگین در مزارع پرورش میگردد.خسارتهای مالی صنعت طیور ناشی از این التهاب نکروتیک در سال 2015 به 5 تا 6 میلیار دلار بالغ شد.(Wade and Keyburn 2015).
عامل التهاب روده، باکتری گرم مثبت و بی هوازی کلستریدیوم پرفرینژ است که دارای اسپورهای میلهای و توانایی تولید طیف وسیعی از توکسینهای خارجی و آنزیم های تهاجمی میباشد. فاکتورهایی آسیب زننده موکوس دستگاه گوارش از قبیل افزایش ویسکوزیته محتویات، بالا بودن پروتئین خوراک و عفونتهای کوکسیدیوزی میتوانند شرایط توسعه و تشدید این عامل باکتریایی را فراهم نمایند. علائم کلینیکی التهاب روده منجر به نکروز قابل توجه روده و درصد فاجعه بار تلفات میشود، در حالی که التهاب روده در شکل تحت کلینیکی با اندک نشانههایی همراه است و در مراحل ابتدایی تنها با نشانه کاهش رشد همراه می باشد و به دلیل آسیب جذب غذا از بافت آسیب دیده موکوس روده همراه است.
بنابراین به دلیل نبود علائم واضح موجب به تاخیر افتادن اقدامات پیشگیرانه شده و بیماری تمام گله را آلوده و در نهایت موجب کاهش شدید تولید میگردد (Keerqin et al. 2017).
به دلیل ماهیت صنعت طیور، اغلب پرنده ها تا 48 ساعت پس از هچ از آب و غذا محروم هستند. دسترسی سریع به غذا بویژه آمینو اسیدها میتواند نقش تعیین کنندهای در توسعه سیستم ایمنی ایفا نماید. مطالعات متعددی گزارش کردند که دسترسی سریع به آب و غذا بویژه به آمینواسیدها میتواند نقش موثری بر مقاومت پرنده در برابر باکتری کلستریدیوم پرفرینژ و بروز NE داشته باشد.
حضور توام پرو و پری بیوتیک بصورت سیمبیوتیک که در آرتویدا لحاظ شده است میتواند علاوه بر ایجاد اثرات رقابتی و ممانعت کنندگی در نشست عوامل بیماری زا بر روی سطح اپیتلیال روده، موجب افزایش بقاء و کارایی پروبیوتیک در دستگاه گوارش گردیده و پایداری آنها را افزایش میدهد که موجب حفظ سطح ایمنی و در نهایت تحریک رشد و بهبود راندمان تولید را به همراه خواهد داشت.
شرکت گلبار نوید بهار به عنوان یک متخصص در زمینه افزودنیهای خوراک دام و طیور و آبزیان ؛ پس از ثبت این محصول در سازمان دامپزشکی کشور به عنوان نماینده انحصاری، نسبت به توزیع کالا و پشتیبانی فنی مشتریان همت می گمارد.

لطفا مرغداران محترم مرغ گوشتی ، بوقلمون ، تخمگذار ، بلدرچین برای گرفتن قیمت آرتویدا و شرایط تحویل با بخش فروش گلبار نوید بهار در تماس باشند.
روش مصرف آرتویدا:
کالا در بسته بندی ساشه آماده توزیع می باشد که برای ساخت این ژل کمکی هر ساشه 70 گرمی را در 2 لیتر آب تمیز با دمای محیط حل کرده که این محلول حداکثر ظرف یک دقیقه تبدیل به ژل جامدی می گردد، . برای توزیع بین جوجه ها با استفاده از اسکوپ گیر براحتی می توان انرا در سینی های جوجه قرار داد. هر اسکوپ حدود 50 گرم وزن دارد .
یعنی برای یک سینی صد عددی جوجه یک روزه ، چهار اسکوپ گذاشته می شود.
توزیع ژل کمکی بین جوجه ها خیلی راحت و سریع است. هر سینی حداکثر پنج ثانیه برای گذاشتن چهار اسکوپ زمان نیاز دارد.
میزان مصرف:
هر ساشه 70 گرمی برای 1000 جوجه

نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.